MEET TO INSPIRE | HI CHANTAL

24 Jun 2017

Deze keer schrijf ik mijn blog op een andere manier, namelijk met een thema: ''Meet to inspire''. Binnen dit thema ga ik schrijven over mensen of bedrijven die mij inspireren op het gebied van interieur. Ze delen onder anderen over hun passie, werk en personal life met jullie en deze week start ik met grafisch designer en ontwerpster van mijn nieuwe logo Chantal Mertens (By Chantal).

 

 

Zou je ons misschien iets meer over jezelf kunnen vertellen?

 

Natuurlijk! Ik ben Chantal, 25 jaar en net afgestudeerd als Grafisch Designer. Samen met mijn vriend Jasper en katten Taiko & Mojo woon ik in ons eerste koophuis en ben ik een echte trotse Limburgse met een passie voor het ontwerpen van onder andere logo's, huisstijlen en illustraties.

 

 

 Wat leuk een koophuis! Moest er veel aan gebeuren?

 

Ja, enorm blij mee! Het huis had opzicht een goede basis. Maar we hebben toch een en ander gestript en wat kleine verbouwingen gedaan om het huis helemaal naar onze smaak te maken. Ik kan wel zeggen dat we in een korte periode ons huis tot een thuis hebben gemaakt. Iets waar we enorm trots op zijn!

 

 

Grafisch Designer klinkt heel interessant. Tell us more!

 

Na een wat roerige periode ben ik mezelf gaan afvragen wat ik het leukste vind om te doen. Creatief bezig zijn doe ik het liefst de hele dag en hier haal ik ook echt mijn energie uit. Daarom heb ik besloten om een opleiding te gaan volgen tot Grafisch Designer. Het ontwerpen van bijvoorbeeld logo's, huisstijlen en CV's op persoonlijk verzoek vind ik super leuk om te doen, net als werken met de programma's die daarbij komen kijken zoals Illustrator, Photoshop en InDesign.

 

Al een tijd houd ik mij bezig met het illustreren van stripfiguren voor kinderboeken en mijn eerste hardcover boek ''De drie biggetjes en het grote boze everzwijn'' staat ''as we speak te pronken'' in mijn boekenkast. Het boek heb ik als eindopdracht ingeleverd en hier ben ik ontzettend trots op!

 

 

Je hebt ook mijn mooie logo ontworpen, hoe begin je hieraan?

 

Goede vraag! Het logo is een onderdeel van je huisstijl en daarom heel belangrijk dat hij goed bij de onderneming en de persoon past waarvoor hij gemaakt wordt. Ik begin altijd met het analyseren van de wensen van de klant. Denk hierbij aan kleuren, lettertypes, vormen en natuurlijk de informatie die in een logo moet komen te staan. Wellicht kan de bedrijfsnaam op een leuke en speelse manier terugkomen in het logo.

 

Hierna begin ik met ontwerpen waarbij ik van alles uitprobeer en verder borduur op de ontwerpen die goed voelen. Deze werk ik uit en om ze vervolgens te presenteren aan de klant. Mocht de klant nog niet (helemaal) tevreden zijn, is er altijd ruimte om samen te sparren voor een oplossing of uitbreiding van het logo. Over het algemeen probeer ik wel mijn werk te bestempelen met een vleugje ‘’By Chantal’’. Mijn eigen logo heeft namelijk niet voor niks de vorm van een wax stempel. Marked/Created By Chantal ;-)

 

 

 

Wat doe je in je vrije tijd?

 

Naast mijn zoektocht naar een baan als Grafisch Designer ben ik als interieur-liefhebber natuurlijk het liefst de hele dag creatief bezig. Vandaar ook de keuze om een cursus interieurstyling te gaan volgen. Zo kan ik mij nog verder ontwikkelen en wie weet waar dit toe leidt. Ook verheug ik mij heel erg op de komst van onze nieuwe kleine vriend Mojo vanavond. Een tweede Bengaalse kat én vriend voor Taiko die bij ons komt wonen. Wij kunnen niet wachten!

 

 

Wat zou je opnieuw kopen, als je iets uit je huidige interieur moest kiezen?

 

Als ik iets opnieuw zou mogen kopen dan zou dat de slaapkamer zijn. Jasper en ik hebben, toen we de 1e keer gingen samenwonen, de slaapkamer van hem thuis meegenomen. Het zijn mooie meubels alleen is de kleur hiervan héél donkerbruin (jongens hè..). Voor nu is dit dus nog wel prima maar uiteindelijk zou ik graag een lichtere slaapkamer willen met een comfortabele box spring.

 

 

Met wie wil je nog samenwerken?

 

Poeh, lastige vraag. Ik heb niet echt ‘’grote voorbeelden’’. Wellicht kunnen wij twee eens samenwerken? Doe jij de tekst en foto’s, doe ik het grafische gedeelte *hint hint*.

 

 

Ik maak je ’s nachts wakker, maar waarmee maak ik je blij?

 

SUSHI! ''I’m a sushiholic''. En als je zegt dat ik hierna nog een aantal uur mag slapen. Dat doe ik namelijk ook erg graag want ik ben niet echt ''a morning person''…

 

 

Netflix and chill of een avondje uit?

 

Absoluut een Netflix and chill type! Laat ik het zo formuleren: ''Binge-watch is my middle name''! Ik kan uren series en films kijken onder het genot van mijn dekentje en een snurkende Taiko op schoot haha. Vroeger (nu klinkt het net alsof ik al oud en bejaard ben…) gingen we regelmatig stappen en bezochten we festivals. Tegenwoordig vind ik het leuker om lekker een hapje te gaan eten, naar de bioscoop te gaan, een dagje uit, bezoeken van een stad of met vrienden thuis een leuke avond te hebben.

 

 

En waar zien we jou over een jaar?

 

Nu dat ik ben afgestudeerd zou ik graag aan de slag gaan in de grafische sector om ervaring op te doen en de fijne kneepjes van het vak te leren. Naast werken voor een baas wil ik mijn eigen bedrijf ''By Chantal'' verder opbouwen. Uiteindelijk zou ik het liefst fulltime bezig zijn voor mezelf en daarnaast nog graag wat meer willen leren over fotografie. Altijd mooi meegenomen als je prachtige foto’s kunt maken! Dus wellicht ga ik nog een keer een cursus fotografie volgen.

 

 

→ A little note

 

Wat een toffe nieuwe rubriek: Meet to inspire. Gaaf idee! Dankjewel voor het leuke interview. Ik hoop dat je veel plezier gaat hebben van je nieuwe logo. Heel veel succes met je blogs en je leuke bedrijf, maar dat gaat je zeker lukken want je schrijft héél erg leuk and I love your pics! 

 

Veel liefs,

Chantal

www.createdbychantal.nl

 

 

 

 

Deel op facebook
Please reload

RECENTE BLOGS

Please reload

CATEGORIEËN

Please reload

© 2017 My visual presentation. All rights served

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now